Norr om Beirut – Anna Tell

Smällkall februarinatt och Amanda Lund skickas till Västerbron i Stockholm för att försöka förhindra en självmordshoppare. Personen i fråga, Jonas Wester, visar sig inte ha anmält att hans barn varit försvunna. Däremot uppges Veronika Bark, chef på SIDA, vara saknad. Båda har de kopplingar till en svensk kontakt i Libanon.
Parallellt följer vi en utsatt människas farliga resa från Afghanistan och sedan till olika flyktingläger i Europa. Svårtydda händelser runtom i världen, fjärrstyrda av hot om avslöjande hemligheter.
Kommentar:
Norr om Beirut är tredje delen i serien om förhandlaren Amanda Lund, en serie som bara blir bättre och bättre. Den här gången rör sig handlingen, och Amanda Lund, mellan Stockholm och Beirut. Ena dagen ensamstående mamma till tvillingar med magsjuka, och nästa dag stenhård polis på undercover-uppdrag i Libanon. Utmanande situationer på helt olika plan.
Anna Tell har en bakgrund inom kriminalpolisen och försvarsmakten och hon har arbetat operativt både i Sverige och utomlands. Dessutom är hon en skicklig författare som kan konsten att berätta en spännande historia med äkthet och trovärdighet i detaljerna. En eloge också för miljöbeskrivningarna som alltid är levande. Jag har aldrig satt min fot i Beirut, och ändå känns det som att jag precis gjort det.
Jag ser fram emot att fortsätta följa Amanda Lund i kommande delar. Läs också Fyra dagar i Kabul och Med ont fördrivas.
Fakta:
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2021
Antal sidor: 393