Klubben för lyckliga slut – Caroline Säfstrand

Cecilia har förlorat sin man i alldeles för tidig ålder, Lisbeth inser att hennes liv har stagnerat och Ivy är en person som oroar sig för allt. Dessa tre väldigt olika kvinnor befinner sig alla vid ett vägskäl i livet när de får en reklamlapp på sina bilar med inbjudan till skrivkursen ”Klubben för lyckliga slut”. Utan att de vet om det tar deras liv nu en helt ny riktning.
En dag i veckan träffas de i klubben, tillsammans med skrivterapeuten Sam. Djupa hemligheter från det förflutna nystas upp och steg för steg lär de sig att älska, leva och skratta igen. Men kommer de att kunna forma sitt eget lyckliga slut?
Kommentar:
Ett solgult omslag med mimosakvistar och en klubb för lyckliga slut kan väl inte bli annat än en storsäljare så här i pandemitider?
Klubben för lyckliga slut är en roman om att gå vilse i livet och hitta sig sjäv igen. Det handlar om sorg och saknad, att fastna i mönster och att förändra, om relationer, som borde vara så enkla, istället är väldigt komplicerade. Caroline Säfstrand är skicklig på att skildra relationer (det visade hon redan i Villa Havsbris)
Men för min del blir det här lite för mycket flumterapi och kombuchate för att jag ska känna mig helt lycklig, hos mig framkallar det samma känsla som naglar mot svarta tavlan så då förstår ni kanske att jag inte kan njuta fullt ut. Men jag tycker ändå det tar sig mot slutet och sammantaget blir det en varm och fin historia som får mig att längta till mimosa-Frankrike.
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 334
Utgivningsår: 2021