De kapabla – Klas Ekman

En man och en kvinna i 35-årsåldern checkar in på ett hotell i en liten ort i västra Sverige. Johan ser framför sig en natt med förbjudna äventyr medan Anna med vånda planerar att göra slut på otrohetsaffären för att helhjärtat satsa på sin familj.

Helgen blir inte som någon av dem tänkt sig. Ett katastrofalt misstag leder till att de där och då fattar ett ödesmättat beslut. Detta blir startskottet på en mardrömslik resa som kommer att förändra deras liv för alltid.

Omdöme:
Häromdagen skrev jag om hur jag går igång på berättelser om vanliga människor som hamnar i ovanliga omständigheter. Ett litet ödesdigert felval kan sätta igång en hel radda av händelser som såsmåningom leder till oundviklig katastrof. Och De kapabla är verkligen en mardrömslik resa mot katastrofen.

De kapabla är en sjukt skruvad och galet spännande relationsthriller, kryddad med svart humor. Det spårar rejält, och det är helt underbart! Jag sitter som på nålar och kan inte sluta läsa – och det spelar ingen roll att det i princip spårar ur. Det är en del av resan. Och är inte tv-rättigheterna redan sålda så är det bara en tidsfråga.

Fakta:
Förlag: Bookmark förlag
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2020