Varje steg du tar – Lisa Jewell

Du återvänder hem efter fyra års arbete utomlands – med en ny make som sällskap. Ni letar efter ett ställe att bo på, men tills vidare får din storebrors extrarum duga. Och så möter du plötsligt mannen i huset bredvid.

Han är rektor på det lokala gymnasiet – och dubbelt så gammal som du är. Och han är oerhört snygg. Snart börjar du spionera på honom, och det som först var en harmlös förälskelse blir till ren besatthet. Men det du inte vet är att någon även håller ögonen på dig.

Kommentar:
Jag vet inte om det här är ett fall av ”det är inte du, det är jag”, det vill säga jag tror inte det är bokens fel utan mitt att jag inte blir särskilt förtjust. Men det klickar aldrig riktigt. Jag tror att jag hade tyckt bättre om den om jag läste den istället för lyssnat på den. Jag har somnat hela tiden, haft få tillfällen att lyssna, det har varit hoppigt och utdraget från min sida, och dessutom tyckte jag det var svårt att komma in i historien och få koll på alla karaktärerna. Det tog tid.
Å andra sidan tar jag inte på mig skulden helt. Jag har inte varit särskilt förtjust i Lisa Jewells senaste romaner och hennes övergång till relationsthrillers heller. (Jag fann dig, var jättejättekonstig till exempel). Och jag har svårt att se att Varje steg du tar skulle klättra över ett medelbetyg även om jag läst den fokuserat i pappersform.

Varje steg du tar är en typisk medelbok som man kan läsa när man vill ha något spännande – fast inte otäckt.
Fakta:
Originaltitel: Watching You
Antal sidor: 343
Utgivningsår: 2019
Finns på Bokus och Adlibris.