Kvinnorna på Flanagans – Åsa Hellberg

Vännerna Elinor och Emma har offrat allt för att Flanagans ska förbli framgångsrikt. Men priset har varit högt. De hemligheter som länge varit väl förborgade under lager av skuld och skam hotar nu att avslöjas. Hur stark är deras vänskap? Och kommer hotellet att överleva om sanningen om ägarna avslöjas?

Frankie är Emmas 22-åriga dotter, en karismatisk ung kvinna som hatar sin mamma. Emma kämpar för att komma henne nära, men såren är kanske för djupa. Billie älskar sin mamma Elinor, ändå får kraven på perfektion henne att flytta till Uppsala.

Kommentar:
Kvinnorna på Flanagans är andra delen i serien om lyxhotellet Flanagans i London. Det är 80-tal och den nya generationen i hotellfamiljerna har nu nått 20-års åldern. De börjar söka sin frigörelse och identitet på olika sätt.
Det är en stunds härlig verklighetsflykt att återigen få checka in på det glamourösa hotellet och drömma sig bort en stund. Trots alla lögner, hemligheter och intriger är det en riktigt skön vistelse, med vibbar från 80-tal och Dynastin. Jag har egentligen lite svårt för de här kvinnorna, och tycker det är så extremt ointressant med makt, status och vikten av att göra framgångsrika affärer, men ändå kan jag njuta en stund i Elinor och Emmas sällskap.
Det här är en historia, en bokserie, som fokuserar på kvinnornas berättelse. Det är mammorna, men framförallt cheferna, och deras döttrar som står i fokus. Papporna, männen, hamnar i bakgrunden och kan hantera det mer eller mindre bra, men de är också de som visar känslor och väcker mina sympatier. Vilket får mig att fundera – varför gillar jag männen bättre i en story som handlar om starka kvinnor? Borde jag inte heja på kvinnorna, systerskapet och allt det där? Nej jag vet inte. Men Elinor och Emma når inte riktigt fram till mig. De är lojala (nåja) mot varandra, och bitvis ser jag glimtar av något fint bakom deras hårda fasader. Jag hoppas de spricker upp i nästa del.
Hur som helst, jag gillar det jag läser. Njutbar underhållning med fläkt av 80-tal. Men läs först Välkommen till Flanagans.
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 350
Utgivningsår: 2020
Finns på Bokus och Adlibris.