Lyckan kommer, lyckan går – Eleonor Sager

Emilia Lind känner hur hennes biologiska klocka tickar allt snabbare. Hur svårt kan det egentligen vara att träffa någon man vill dela livet och bilda familj med? Väldigt svårt tydligen, och det här med Tinder-dejtande är inte riktigt hennes grej. 

Lillasyster Madelen Lind är gravid och borde sväva fram på små rosa moln, men det är något som inte stämmer. Vad är det som händer med hennes man Nicholas, hon känner knappt igen honom nuförtiden. Kan han ha träffat någon annan?

Kommentar:
Lyckan kommer, lyckan går är en mysig sommarfeelgood. Det här andra delen i serien om systrarna Lind, vilket jag inte fattade förrän jag läst halva boken. Och det gör egentligen inte så mycket, den funkar fint att läsa fristående även om det såklart hade varit en lite fylligare läsupplevelse med mer bakgrundsinformation.

Jag gillar systrarna Emilia och Madelen, som båda har sina utmaningar att tampas med. Skildringen av graviditeten, alla ”måsten”, och andra blivande mammor som vet bäst är både underhållande och igenkännande. Emilia blir blixtförälskad i en man som både varit gift och har barn, något som Emilia inte alls känner sig bekväm med. Att inte få vara någons förstahandsval, och att ha en exfru att handskas med är inte något som lockar Emilia.

Men jag gillar inte slutet, även om det kommer en del tre så slutar det alldeles för plötsligt. Den här typen av cliffhangers är okej i slutet av ett kapitel, inte i slutet på en bok där fortsättningen kanske är ett år bort. Jag vill inte vänta, vill läsa fortsättningen nu, nu!

Fakta:
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2020

Finns på Bokus och Adlibris.