Välkommen till Flanagans – Åsa Hellberg

På hotell Flanagans i London kan allt hända. Här möts 1960-talets jetset, aristokrater och affärsmän, och att inte få en inbjudan till Lindas Lansings mytomspunna fester är en katastrof. Men Linda är i grund och botten en främmande fågel i denna värld. Hon är från början en enkel flicka från Fjällbacka, och hennes intrigerande kusiner anser att hon borde sälja hotellet till dem och återvända till Sverige.
 
Trots att många år har gått sedan Linda ärvde Flanagans är hon fortfarande inte accepterad, och nu tvingas hon än en gång kämpa mot sina fiender för att behålla faderns livsverk. Linda är beredd att strida för Flanagans, men undrar plötsligt om det är värt uppoffringarna. Är hon verkligen lycklig?
 
Kommentar:
Åsa Hellberg kan verkligen konsten att berätta en historia, med flärd. Det finns alltid en air av lyx och framgång och glamour i hennes berättelser, och det är delvis det som gör att det blir en sådan härlig verklighetsflykt. 
 
Här finns också starka kvinnor, modiga och självständiga, i en tid då det var ännu tuffare att ta sig fram som kvinna. Inte bara hotellchefen Linda Lansing utan även hennes anställda Emma och Elinor som försöker ta sig fram i världen.
 
Välkommen till Flanagans utspelar sig under 50-60-tal, och det är väl egentligen det enda som jag har lite problem med. Jag får ingen känsla av den tiden, utan jag sveps längre bak i tiden till 20-30-tal, det är lite Downtown Abbey möter Sonjas värld. Men det är en härlig värld, en värld jag gärna återvänder till, då detta är första delen i en ny serie.
 
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 433
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris.