Curare – Martin Rössel

En äldre man hittas mördad i sin paradvåning på Östermalm. Han har blivit styckad på ett mycket ovanligt sätt och mördaren har lämnat ett kryptiskt meddelande till polisen.

En kort tid senare sker ännu ett mord och det blir tydligt att mördaren inte har för avsikt att sluta, tvärtom – en mordvåg är att vänta.

Erika Hård är kriminalinspektör vid sektionen för grova brott i Stockholm. Hon tränar MMA, lyssnar på Rammstein och är livrädd för att bli kär. Tillsammans med sina kollegor är det hon som får i uppdrag att ta fast seriemördaren, men det visar sig snart att det inte bara är polisen som jagar en mördare, utan även en mördare som jagar en polis…

Kommentar:
Curare är en fartfylld och spännande deckare, det går verkligen inte att sluta läsa. Detta trots att jag faktiskt kämpade en del i början. Jag gillar inte det språkliga med korta meningar, massor av och, och ju, och alla människors parfymer och rakvatten som skulle beskrivas in i minsta detalj. Men sen efter några kapitel så försvann det – eller så slutade jag att tänka på det för att jag fastnade så i historien. 

Det är också många karaktärer som introduceras, vilket ofta kan bli rörigt. Men här blir det aldrig det. Det är tvärtom ganska enkelt att hålla isär dem, och jag ser redan fram emot nästa del i serien då vi kanske får lära känna flera av dem lite mer på djupet. Jag blir nyfiken på dem och jag gillar Erika Hård som är tuff, rak, och har stor integritet.

Det är som sagt spännande läsning, men inget för den känslige då det är ganska brutala styckmord och grafiska scener. Klart godkänd debut som ger mersmak!

Fakta:
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2020

Finns på Bokus och Adlibris.