Hot Mess – Lucy Vine

Ellie är 29 år och singel. Hon bor i ett råtthål till lägenhet som hon delar med snyggingen Josh och en annan tjej som hon aldrig ens sett då tjejen ifråga jobbar natt. Hon går på den ena misslyckade dejten efter den andra, som hennes syster Jennifer eller bästa vännerna Sophie och Thomas hjälpt till att arrangera.  Att dejterna går fel är Ellie inte så bekymrad över, det är mest alla andra som är det. Det är omgivningen som förväntar sig att hon ska hitta en kille och bilda familj som ”alla andra”.
 
Hot Mess är en mycket rolig och fartfylld chicklit som går lite utanför ramarna. Även om stora delar av handlingen går ut på jakten efter den rätte, så är det ändå inte fokus på det perfekta disneyslutet.
 
Jag tycker om karaktärerna. Dels Ellie, som vi får se många sidor av. Självsäker på jobbet men inte alls lika säker privat. Det finns många scener att skratta högt åt, hur många misslyckade dejtförsök som helst, och även scener som framkallar gråten då hon sörjer sin mamma och har fina stunder ihop med sin pappa.
 
Pappa Alan är också han helt fantastisk. Mellan kapitlen finns mail som han skickar till sina döttrar ihop med den bok han håller på att skriva – en märklig blandning av självbiografi och Fifty shades. Och det är riktigt underhållande att följa hans trevande steg på dejtingmarknaden.
 
Det är roligt skrivet med mycket humor, det är fräscht och känns modernt. Dialogen är klockren. Jag gillar också att det inte är en helt förutsägbar historia. Som läsare blir man överraskad ett par gånger.
 

Fakta:
Förlag: Orion
Antal sidor: 304
Utgivningsår: 2017

Finns på Bokus och Adlibris.