Evvie Drake börjar om – Linda Holmes

I en sömnig kuststad i Maine bor den unga nyblivna änkan Eveleth ”Evvie” Drake ensam i sitt smärtsamt tomma, stora hus. Det har gått ett år sedan hennes make Tim dog i en bilolycka och Evvie lämnar knappt huset. Alla i staden tror att det är sorgen som får henne att stanna hemma och Evvie avslöjar inte sanningen, inte ens för sin bästa vän Andy.

Samtidigt i New York kämpar Dean Tenney, tidigare professionell basebollspelare och Andys barndomsvän, med varje idrottares värsta mardröm: han kan inte längre leverera på planen och han vet inte varför. Så när en mediestorm blåser upp och Andy erbjuder Dean att komma till Maine, verkar det som den perfekta tillflyktsorten.

När Dean flyttar in i en lägenhet i Evvies hus ingår de en pakt: Dean frågar inte om Evvies man och Evvie frågar inte om Deans bekymmer. Regler har dock den lustiga benägenheten att brytas, och det som började som en oväntad vänskap övergår snart i något mer. Men för att gå vidare måste de båda göra upp med sitt förflutna och avslöja hemligheterna de burit på så länge.

Kommentar:
Det har snackats en del om Evvie Drake börjar om, och de många fina lovorden tillsammans med ett härligt vårigt omslag lockar till läsning. Och visst är det en varm och fin feelgood, men inte är det en fullpott inte. 

Linda Holmes ton och flyt i språket är det allra bästa med boken. Det går lätt och snabbt att ta sig igenom historien och första delen är helt ljuvlig. Men mitt stora problem ligger i karaktärerna. Jag stör ihjäl mig på främst Evvie. Och det blir lite av en spoiler om jag ska förklara exakt varför så jag låter bli, men jag kan inte med hennes skuldbeläggande av sig själv. Skärp dig kvinna. Sen tycker jag inte heller att det finns så mycket attraktion mellan Evvie och Dean. Det hade behövts lite mer gnistor, speciellt från hans håll. 

Men visst är det en lättsam och underhållande roman. Feelgood med lite svärta. Många kommer att läsa och älska och bli helt varma i kroppen, men själv blir jag bara lite ljummen.

Fakta:
Originaltitel: Evvie Drake Starts Over
Förlag: Lavender Lit
Antal sidor: 322
Utgivningsår: 2019

Finns på Bokus och Adlibris.