Mellan djävulen och havet – Maria Adolfsson

Världsartisten Luna befinner sig i hemlighet i Doggerland för att spela in sin första skiva efter tio års tystnad. Irriterande vacker och outhärdligt god trollbinder hon alla i sin närhet på festen som avslutar inspelningarna. Alla utom en sur kriminalinspektör som plötsligt känner sig gammal och trött. Nästa morgon är Luna försvunnen.

Samtidigt faller ännu en kvinna offer för den våldsman som härjat huvudstaden. Under några ovanligt varma vårveckor ställs kriminalinspektör Karen Eiken Hornby inför val som innebär skillnaden mellan liv och död både för hennes egen och för andras del. Val som tycks omöjliga.
Kommentar:
Ja, ni vet hur det brukar vara. Det finns alltid en mellanbok i en serie, ofta andra eller tredje delen, som inte riktigt håller lika hög klass som resten. MEN INTE HÄR!
Mellan djävulen och havet är tredje delen, efter Felsteg och Stormvarning, i Maria Adolfssons hyllade Doggerland-serie, och det är så galet bra att jag smäller av. Jag älskar den här fiktiva platsen ute i havet mellan Sverige och Storbritannien, som är så levande att jag vill åka dit på semester, och Karen Eiken Hornby är min typ av favoritpolis.
Och Doggerland är precis min typ av deckare, så här ska det vara! Längtar redan efter del fyra.
Fakta:
Förlag: Wahlström & Widstrand
Antal sidor: 454
Utgivningsår: 2020
Finns på Bokus och Adlibris.