Oskuld – Kicki Sehlstedt

Natten efter sin artonårsfest försvinner Linn Alvén spårlöst. Det sista livstecknet är en snapchatbild tagen klockan 04.40 på Medborgarplatsen på Södermalm.

Ett halvår efter det uppmärksammade försvinnandet kopplas kriminologiprofessor Kajan Berglund in för att hjälpa polisen. En ovanlig åtgärd, vilket kompliceras ytterligare av att utredningen leds av hennes exman, spaningsledaren Micke Lund. I jakten på vad som hänt Linn får Kajan hjälp av sin tillfälliga inneboende, den nyblivna mamman och journalisten Aida Svantesson, som även hon blir besatt av att ta reda på Linns öde.

Samtidigt som Kajan och Aida kommer närmare och närmare sanningen störs Kajan av att en journalist börjar gräva i hennes eget förflutna.
Kommentar:
Tidigare i höstas läste jag första delen om Kajan och Aida, Sweet Lolita, och tyckte den var helt galet bra. Oskuld är minst lika bra den, och Kicki Sehlstedt befäster verkligen sin plats som en av landets bästa spänningsförfattare.
Det är inte bara rasande spännande, det känns också äkta. Och precis som i förra boken handlar det om mäns hat och våld mot kvinnor, ett (tyvärr) ständigt aktuellt ämne som förtjänar att belysas. Det här incel-slöddret är så obehagligt vidrigt.
Men jag gillar också humorn som finns i berättelsen, och den omaka duon Kajan och Aida som kompletterar varandra. Och jag KAN INTE VÄNTA tills nästa del i serien kommer!
Fakta:
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 409
Utgivningsår: 2019
Finns på Bokus, Adlibris och Omnible.