Dan före dan – Felicia Welander

Det är slutet av november och Sigrid är på väg hem för att överraska sin familj efter en längre utlandsvistelse. Mer än något annat ser hon fram emot att få fira en traditionsenlig jul i stugan i Hälsingland, precis som vanligt. Men det visar sig att hennes familj har gjort upp andra planer, eftersom de trodde att Sigrid skulle bli kvar i Wien. Inte ens barndomskompisen Nina har tid att ses. 
 
Sigrid riskerar nu att behöva möta sin största rädsla – att bli ensam på julafton. Hon bestämmer sig för att göra det bästa av situationen. Hur svårt kan det vara att hitta någon att fira jul med egentligen? En internetdejt kanske? Hon ger sig i kast med att skapa den perfekta julen i Hälsingestugan. Men inget går som hon har tänkt sig, särskilt inte när hon håller på att bränna ner hela huset och blir räddad av den hon minst av allt hade väntat sig…
 

Kommentar:
Dan före dan är en söt julkaramell, med lite salt i mitten. Det handlar om ensamhet, vänskap och inte minst en dos julromantik. Jag får också en akut längtan efter att besöka Nordiska Museet.

Det är en helt okej jul-lit, men jag hade önskat mig lite mer. Sigrid blir inte riktigt en favorit hos mig, jag tycker nog att hon är något för naiv. Jag hade gärna sett att några av de andra karaktärerna och relationerna till dem fått ta större plats. Men tumme upp för slutet, jag hade väntat mig nåt mer sött och klyschigt men jag tycker det blev till det absolut bästa.

Fakta:
Förlag: Lavender Lit
Antal sidor: 250
Utgivningsår: 2019

Finns på Bokus och Adlibris.