Vid ögonblickets slut – Åsa Bonelli

Kärlek, en framgångsrik författarkarriär och hälsa. Ingenting saknas i Malins liv. Det har nu gått över ett år sedan sommaren då allt ställdes på ända, och trots omvärldens kritiska blickar tillbringar hon och Gustav lyckliga stunder i hennes lägenhet på Kungsholmen i centrala Stockholm. De börjar fundera på att flytta ihop på riktigt och Malin kämpar för att inte låta näthatet de får utstå komma åt henne.
Samtidigt blir Malin presenterad för en jämnårig man som säger sig ha beundrat henne länge på avstånd. Med hjälp av förläggaren Pelle erbjuder han henne ett uppdrag som hon har svårt att tacka nej till. Han tar med henne på en både inre och yttre resa och ger henne en avgörande lektion i vad som är viktigt i livet. Men trots hans karismatiska personlighet kan inte Malin skaka av sig känslan av att han kommer med en dold agenda.
Ute på Möja fortsätter livet sin stilla gång. Herman och Carmencita njuter av att inte längre behöva oroa sig för Malin som äntligen funnit lyckan. Ingen av dem kunde förutspå att allt skulle förändras på bråkdelen av en sekund.
Kommentar:

Jag tyckte mycket om Åsa Bonellis första roman om Malin, Stanna innan du går, och jag hade helt missat att det kommit en uppföljare så jag blev väldigt glad när jag hittade denna. Det var härligt att återse Malin, Gustav, Herman och Carmencita igen.

Precis som förra boken så är det här en feelgood med svärta. Det händer jobbiga saker, tråkiga saker, likväl som det finns glädje och kärlek. Ja, precis som livet brukar vara. Jag tycker om karaktärerna, de är mänskliga.

Jag har lite problem med slutet, jag vet inte om det var den sortens upplösning jag ville ha, och jag tycker heller inte om advokaten och hans personlighet. Det är något där som som inte känns helt rätt. Men jag gillar Malin. Och jag skulle läsa gärna ännu en bok om henne och hennes liv.

Fakta:
Förlag: Ordberoende förlag
Utgivningsår: 2016

Finns på Bokus och Adlibris.