Floden om natten – Erica Ferencik

Winifred Allen behöver verkligen en semester. När hennes bästa vänner planerar en adrenalinfylld reda till Maines vilda skogar bestämmer hon sig för att följa med. Tillsammans med en snygg guide ger sig tjejerna iväg för att pröva på forsränning i den amerikanska vildmarken. Men den vackra natursemestern förvandlas snart till en mardröm: en fruktansvärd olycka gör att gänget förlorar sin flotte, tillsammans med all utrustning och all proviant.
 
Plötsligt är de ensamma, med endast hemligheter och livslånga lögner som sällskap. Och när mörkret faller kryper obehagligheterna fram. Vad döljer egentligen floden om natten?
 
Kommentar:

Thriller? Printz Publishing? Japp. Feelgoodförlaget nummer ett kommer här med en nervpirrande spänningsthriller, fjärran från romantik och mys. Här handlar det om överlevnad, mitt ute i vildmarken. Att tankarna går en del till Den sista färden är kanske inte så konstigt med tanke på floden, forsfärden och de minst sagt speciella människor som dyker upp i handlingen, men det är inte så att det här är en kopia fast med kvinnor i huvudrollerna. Det här är en helt egen historia.

Det börjar sakta och stillsamt, karaktärerna byggs upp och vi lär känna gruppen och deras olikheter. Det är främst Winifred som man kommer nära och lär känna. Så plötsligt slår olyckan till och historien övergår till något otäckare, mörkare och mer actionfyllt.

Här finns också ytterligare en huvudperson: floden. Den tar sig många gestalter och är både vän och fiende. Floden växlar mellan lugnaste, smaragdgröna vatten till snabba forsar och branta stup. Vattnet har stora krafter och är skoningslöst.

Floden om natten är fartfylld och spännande läsning. Här går det undan!

Fakta:
Originaltitel: The River at Night
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 263
Utgivningsår: 2018

Finns på Bokus och Adlibris.