Surprise me – Sophie Kinsella

Sylvie och Dan har varit ett par i tio år. De är lyckligt gifta, ett fint hus, bra jobb, och är föräldrar till två femåriga tvillingflickor. Allt flyter på. Men så uppmärksammar en läkare dem på att om de lever till de är 100 så innebär det   ytterligare 68 år tillsammans. Då sätter paniken in. För hur ska de kunna hålla ett äktenskap vid liv så länge?
De kokar ihop en plan som går ut på att de ska hitta på små överraskningar för varandra, så att livet aldrig någonsin ska bli tråkigt eller förusägbart. Men så klart så går allt inte så smidigt. Missförstånd och hemligheter ställer till det och skakar om själva grunden i deras förhållande.
Kommentar:Sophie Kinsella har med sin förra bok, My (not so) perfect life, och nu med Surprise me, verkligen lyft sig. Det här är Kinsella i högform. Det är inte att hon varit dålig tidigare, men hon har varit rätt så ojämn. Ibland är hon fantastisk, ibland blir det fiasko. Men nu känns det som att hon hittat en ny ton, lite mer vuxen om man så vill. Det är stor humor och det är stor igenkänning. Det är fortfarande skruvat, men det är inte sådär fånigt skruvat, utan det är på precis rätt nivå.

Det är som sagt väldigt roligt, men det finns också ett stråk av allvar. Det händer jobbiga saker inte bara i relationen mellan Sylvie och Dan utan också mellan Sylvie och hennes föräldrar. Relationen mellan Sylvie och vännen Tilda står för de verkligt komiska inslagen.

Jag har lyssnat på boken på Storytel, uppläsare Fiona Hardingham. Hon är grymt bra! Om du hellre läser på svenska så kommer den på svenska i juni, Överraska mig.

Fakta:
Antal sidor: 368
Utgivningsår: 2018

Finns på Bokus och Adlibris.