My (not so) Perfect Life – Sophie Kinsella

Katie Brenner lever det perfekta livet med sin London-lägenhet, sitt glamorösa PR-jobb och sitt perfekta Instagramflöde. Men egentligen så hyr hon en liten skrubb och pendlar lång väg till sitt kontorsjobb och Instagram-flödet är tillrättalagt och stylat. Men hon hoppas att det snart ska vända, bara hon får en chans.
 
Men så får hon plötsligt och oväntat (och orättvist) sparken av sin chef Demeter. Katie har inget annat val än att flytta hem till Somerset, till pappans farm, och hjälpa dem att få fart på sina ”glamping”-affärer.
 
En av de gäster som anländer visar sig vara Demeter med sin familj och Katie ser sin chans att hämnas på kvinnan som förstörde hennes drömmar om lycka och framgång. 
 

Sophie Kinsella är en upp-och-ner-författare för mig. Hon blandar lågvattenmärken med komiska höjdpunkter och man vet aldrig på förhand vilken typ av bok man kommer att få. Den här gången har hon hamnat på rätt sida, men det är en något nedtonad och lite allvarligare Kinsella än vi är vana med. Det är inte så mycket slapstick-komedi eller skruvade galenskaper, men det är roligt och underhållande ändå.

I fokus står relationen mellan Katie och Demeter. Det finns så klart ett kärleksintresse på scenen också, i form av snygge och rike Alex, men för ovanlighetens skull är det inte kärleksrelationen som är den centrala utan det är den kvinnliga vänskapen som får stå i fokus.

Visst kan man räkna ut med lilltån vad som kommer att hända men det gör ingenting, det är en underhållande resa på vägen dit. Ingen har ett perfekt liv, och ibland måste man kanske förlora jobbet för att hitta sig själv.

Fakta:
Utgivningsår: 2017
Antal sidor: 368

Jag har lyssnat på boken på Storytel, uppläsare Fiona Hardingham.
Finns på Bokus och Adlibris.