Julia och Jack – Anna Lönnqvist

Allt börjar med den där weekenden i New York. Äntligen ska Julia få tid tillsammans med sin stora kärlek, som hon annars bara träffar under stulna ögonblick i sin lägenhet. Men när de stöter ihop med Julias expojkvän Jack blir inget som planerat. Av bara farten ger Julia sken av att hon och Rickard lever ett helt annat liv än de gör. Det som de en dag ska leva. Något som får större konsekvenser än hon kan ana.

Samtidigt får Julias syster ett brev vars innehåll hon inte tänker avslöja för någon, allra minst Julia. Men när Julia gör en besynnerlig upptäckt blir det allt svårare för hennes syster att hålla tyst om den familjehemlighet som riskerar att förstöra allt. Julia inser i sin tur att hon inte längre kan ducka för de stora frågorna. Vill hon verkligen ha den framtid hon trott? Finns det några känslor kvar mellan henne och Jack? Och vem var det egentligen som krossade vems hjärta den där gången?

Kommentar:
Efter Tills kärleken skiljer oss och Tjugo år till dig kommer Anna Lönnqvist nu med sin tredje bok, Julia och Jack. Liksom de båda tidigare böckerna så är det här en varm relationsroman med komplikationer.

Det jag tycker Anna Lönnqvist är särskilt skicklig på är att bygga karaktärer som känns äkta. Inte sällan gör de fel val och beter sig dumt, men man förstår alltid varför. Och precis som i verkligheten så kan det komma något bra ur alla de där felvalen i slutändan.

Det är många ingredienser som ska få utrymme – syskonrelationen, mosterrelationen, karriären och inte minst kärleksrelationerna – och visst får det plats, men jag hade önskat ännu mer utrymme att fördjupa sig i karaktärerna och relationerna. Det är nästan så att det hade kunnat bli en hel romanserie eftersom det finns så mycket att berätta om alla – både bakåt och framåt. Och det kanske är ett bevis på att det är ett skickligt karaktärsbygge.

Men visst funkar det alldeles utmärkt även så här, det känns inte forcerat eller ytligt, bara att jag hade önskat mer. Julia och Jack är en perfekt sommarfeelgood att inleda semestern med, fylld med kärlek, värme och inte minst äkthet.

Fakta:
Förlag: Louise Bäckelin förlag
Antal sidor: 330
Utgivningsår: 2018

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är boktok73.