Syndabocken – Sofie Sarenbrant

En inbrottsvåg drar genom Bromma och tjuvarnas metoder blir allt värre. När ett mord på en tonårspojke skakar idyllen kopplas Emma Sköld in på fallet. Allt pekar på ett villainbrott som har gått snett.

Misstankarna riktas mot familjens städerska som hittade offret. På forumet Brommavännerna sprids hatiska fördomar om henne och utländska gästarbetare. Men när fler personer hittas döda tar Emma saken i egna händer, och försätter därmed sig själv och andra i livsfara.

Kommentar:
Syndabocken är sjätte delen i den serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Jag brukar likna serien vid underhållningsdeckare på crack – för det är högt tempo och händer helt vansinniga saker hela tiden. Det går inte att förutsäga vad som händer i nästa kapitel. I Syndabocken har allt tonats ner litegrand. Det är fortfarande tempofyllt och händelserikt, och massor av ingredienser som öses in i blandningen, men det är samtidigt lite mer nedtonat och jordnära. Underhållningsdeckare med extra allt kanske man skulle kunna säga den här gången.

Det är snabbläst och underhållande, och det går verkligen inte att sluta läsa när man väl har börjat. Ser fram emot nästa del i serien.

Fakta:
Förlag: Bookmark
Antal sidor: 376
Utgivningsår: 2018

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Boktok73.