Räddaren av förlorade ting – Ruth Hogan

 En gång var Anthony Peardew en hyllad författare, men på ålderns höst vårdar han främst sin samling av förlorade ting: brottstycken av andra människors liv. Det är saker som han under många, långa år har tagit hand om, för att gottgöra för ett löfte han en gång bröt.
 
När han inser att tiden håller på att springa ifrån honom lämnar han över sitt hus och alla dess omhändertagna, förlorade skatter till sin assistent Laura – den enda person han litar på kan överta ansvaret att återförena dessa ting med deras rättmätiga ägare.
 
Men de förlorade tingens vårdares sista önskan visar sig ha oförutsägbara återverkningar, som i sin tur leder till en rad slumpmässiga och lyckosamma möten…
 
Kommentar:

Räddaren av förlorade ting är en charmig historia med udda karaktärer och magiska inslag. Och förpackad i ett ljuvligt omslag.

Det här är vad jag skulle benämna som ”tant-lit”, en snäll och rar historia med gammeldags karaktärer som bara småputtrar sig fram till slutet. Den roar för stunden, den är lagom för en dag i solstolen, men det är inte en bok som lämnar några bestående intryck. Det blir lite väl gullegulligt för min smak. Men med det sagt så var det ändå småmysig läsning som infriade förväntningarna.

Fakta:
Originaltitel: The Keeper of Lost Things
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 319
Utgivningsår: 2018

Finns på Bokus och Adlibris.