The One That Got Away – Melissa Pimentel

Ruby och Ethan var som gjorda för varandra. Tills den dagen de inte längre var det.
Tio år senare är Ruby singel och har ägnat de senaste decenniet åt sin krävande karriär och sitt hektiska New York-liv. Hon har knappt ens tid att ta ledigt för att åka till England och lillasyster Pipers bröllop. Och hon vill inte heller träffa Ethan, som är brudgummens best man.
Jag är otroooligt svag för historier på temat ”the one that got away”. Och den här boken marknadsförs dessutom som en modern återberättelse av Jane Austens Övertalning. Kan det bli bättre?
Jo. Det kan det. Önskar nästan att jag inte sett den där Austen-kopplingen för den blev en besvikelse. Jag hade förväntat mig något charmigare, glimten i ögat, referenser och kommentarer som har en tydligare koppling, men jag märkte inte av något sådant. Det är ju det som är själva vitsen med en återberättelse. Jag har också läst flertalet betydligt bättre ”the one that got away”-historier.
Men helt värdelöst är det inte. Berättelsen växlar mellan dåtid och nutid, vi får följa Rubys och Ethans förhållande som växer fram och tar slut, parallellt med de nutida förberedelserna inför Pipers bröllop. Det är  bitarna i nutid som är de mest engagerande, kapitlen i dåtid är inte alls lika intressanta.
Sen är själva anledningen till uppbrottet ett sådant stort frågetecken, var det inte mer än så? Antiklimax. Hade väntat mig en större bang om man säger så.
Vill man läsa om ”the one that got away” så välj hellre You Had Me at Hello eller The Best Thing That Never Happened To Me. När ni har läst dem, då kan ni gå över till denna.
Fakta:
Förlag: Penguin
Antal sidor: 352
Utgivningsår: 2016
Finns på Bokus och Adlibris.