Allt eller inget – Simona Ahrnstedt

Lexia Vikander är copywriter på en reklambyrå och älskar sitt arbete. Ändå känns det som om hon inte riktigt passar in. I reklamvärlden är alla kvinnor pinnsmala och kalorifixerade. Alla utom hon. Dessutom är det stökigt på jobbet. En ny ägare har tagit över, och ryktet säger att många ska få sparken.
 
För att trösta sig sitter Lexia i en bar och dricker alldeles för många rosa drinkar. Ingen flirtar med henne, och hon känner sig misslyckad. Men plötsligt sitter han bredvid henne, den snyggaste man hon kan tänka sig.
 
Adam Nylund är en hård man. Han är värstingen från förorten som blev vd och är känd för sin hänsynslösa stil. Han har kommit till Stockholm för att rensa upp på bolagets nyinköpta reklambyra. Egentligen fokuserar han enbart på arbete, men kvinnan på barstolen intill väcker hans intresse. I alla fall tills hon fyllekysser honom och sedan kräks på hans skor.
 
På måndag morgon möts de igen. Lexia och hennes nya chef: Adam.
 
Kommentar:

Första tanken som slår mig när jag läst klart boken är varför en så smal kvinna pryder omslaget, ingen kan väl ändå föreställa sig att Lexia är sådär smal när det sida upp och sida ner berättas om hennes fyllighet och övervikt och kurvor. En aningen frodigare kvinna hade väl kunnat få pryda omslaget?

I övrigt är jag lite å ena sidan å andra sidan när det gäller handlingen. Heja kroppspositivismen! Men samtidigt är det otroligt kroppsfixerat i och med att just kroppar och utseende bedöms och beskrivs och värderas på varje sida, mer än vanligt tycker jag?
 
Jag gillar karaktärerna, både Lexia och Adam framstår som genuint ”goda” personer, och deras attraktion till varandra sprakar genom boksidorna. Men jag måste klaga lite här också, det är väldigt mycket snygg-prat. Han är så snygg, och hon är så snygg, och de blir som galna av varandras snygghet. En annan favoritkaraktär är Roy. Missförstå mig rätt, slemgubben är ingen favoritperson, men jag gillar honom som karaktär. Han är en riktigt vidrig – och tyvärr också trovärdig – typ. För övrigt så är hela persongalleriet välporträtterat, här finns många intressanta karaktärer.
 
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 435
Utgivningsår: 2017
 
Finns på Adlibris eller Bokus.
Andra som bloggat om boken är Lottens bokblogg och Carolina läser.