Det här vill jag läsa i sommar

Den stora, STORA, sommarläsningen för min del är den så hett efterlängtade åttonde boken i Outlander-serien: Written in my own Heart´s Blood. Diana Gabaldons episka läsventyr om Claire och Jamie – Jamie som lever på 1700-talet, och hans hustru Claire, tidresenären från 1900-talet. De här 848 sidorna ska jag inleda min semester med. Den som vill läsa på svenska får vänta till december då första delen, den har nämligen delats upp på två, kommer ut på Bookmark förlag.
 
En annan tegelsten som jag har tänkt läsa är den upphaussade Steglitsan, av Donna Tartt. Är den så bra som alla säger? Eller är det bara Tartt-effekten som gör det?
 
Jag ser också fram att läsa lite svenskt: Blodssystrar, Katerina Janouch sjunde bok om barnmorskan Cecilia Lund. Och så har den fjärde boken om Siri Bergman kommit ut i pocket: Mannen utan hjärta. Jag hoppas på ännu en fullträff från systrarna Grebe-Träff. Och jag ska läsa Viveca Stens femte och sjätte Sandhamnsdeckare, I maktens skugga och I farans riktning, den senare finns i pocket. Ingen sommar utan Viveca Sten, det hör till att slappa med en sandhamnare i solstolen. Och så hoppas jag också på lite sommarkänsla från Anna Fredriksson med Augustiresan, även den ute i pocket.
 
Jag ska också läsa den tredje och avslutande delen i Lewistrilogin, The Chessmen. Peter May tog andan ur mig med Svarthuset och The Lewis Man. Helt fantastisk läsning, och jag hoppas innerligt att sista boken håller samma lysande nivå.
 
Och så hoppas jag få läsa några spontana, överraskande pärlor, både helt nya upptäckter och gamla halvt bortglömda hyllvärmare. Jag ska verkligen försöka rensa bort de där som bara ligger och väntar på att få bli lästa (Hej Blonde det borde vara din tur nu) men, men…. vi får väl se hur det blir.