Slukhål – Tove Alsterdal

I ett ödehus vid Offersjön, djupt inne i de ångermanländska skogarna, hittas en ihjälsvulten man. Två fingrar är avhuggna på hans vänstra hand. Sjuttio mil längre norrut, i det nästan övergivna gruvsamhället Malmberget har en annan man spärrats in i en källare och lämnats att dö.

Eira Sjödin, polisassistent i Kramfors, blir engagerad i utredningen, samtidigt som hennes mamma måste in på vårdboende. Hennes bror sitter fängslad, dömd för ett brott han har erkänt, men inte begått. När ännu en man försvinner berör det Eira personligen.

För att finna honom är hon beredd att riskera allt.

Kommentar:
Slukhål är uppföljaren till Rotvälta, och andra delen i Tove Alsterdals serie från Ådalen. Även om jag gillade Rotvälta så var jag inte helt såld, men efter Slukhål hoppar jag upp och ner i läsfåtöljen och vill läsa fortsättningen nu med detsamma. Det här är rasande bra!

Här finns karaktärer som växer och blir mer och mer intressanta. Miljöerna fortsätter också att fängsla mig, det är stora skogar, långa avstånd och övergivna hus. Och visst är det också väldigt spännande läsning, både i den stora dramatiken med mord och kidnappningar, men också i det lilla med allt det Eira hanterar på hemmaplan med sin dementa mamma och sina olika relationer. Tove Alsterdal visar än en gång att hon kan konsten att berätta en historia.

Fakta:
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 350
Utgivningsår: 2021