Ryktet – Lesley Kara

”Det är mycket möjligt att det bor en barnamörderska här i Flinstead.” Orden från en av mammorna vid skolgrinden får Joanna och de andra att flämta till. Kan det verkligen vara sant? Tänk om en av Englands mest kända barnamörderskor lever bland dem under skyddad identitet? Och tänk om hon är beredd att mörda igen för att skydda sin hemlighet?

Joanna kan inte släppa taget om det hon hört och dras med i den turbulens av misstankar och anklagelser som sprider sig i den lilla staden. Men kanske finns sanningen mycket närmare än hon tror?

Kommentar:
På 60-talet mördade 10-åriga Sally McGowan en liten pojke. Ingen vet hur hon ser ut idag eller var hon bor, men ett rykte om att hon numera bor i lilla Flinstead under skyddad identitet tar fart. Nyinflyttade Joanna sprider ryktet vidare, och dras med i skvallret och den häxjakt som uppstår.

Det är många ledtrådar och historien svänger åt olika håll, precis alla kan vara den här Sally och man vet inte alls vem man kan lita på. Ryktet är en lagom spännande och snabbläst bladvändare, och Lesley Kara skriver i samma anda som Ruth Ware, Amy Lloyd, Sally Hepworth eller andra liknande spänningsförfattare.

Fakta:
Originaltitel: The Rumour
Förlag: Brombergs
Antal sidor: 310
Utgivningsår: 2021