Enbart kvinnor – Christina Wahldén

En minister hittas mördad i Darwins högsta domstol. Hon har nyligen fattat beslut om gruvexploatering på en helig plats, en förlossningsgrotta som använts av ursprungsbefolkningen i tiotusentals år. Nu riskerar den att sprängas bort och upprörda demonstranter sätter press på politiker och polis.

Jess och Bluey börjar utreda fallet men förstår snart hur komplex situationen är. Jess, som precis inlett en relation med amerikanen Pete, måste återigen konfronteras med sin bakgrund. Kan någon från ursprungsbefolkningen verkligen ligga bakom det mystiska mordet?

Kommentar:
Enbart kvinnor är tredje delen i Darwinserien, en deckarserie som är lika delar underhållande och utbildande. Här är personerna, miljöerna, kulturen och samhällsproblemen lika viktiga och intressanta, kanske till och med mer intressanta, än de mordfall som utreds.

Jag tycker om Jess och Bluey, liksom Greta. De växer som karaktärer under seriens gång, och formas även av varandra. Jag ser fram emot att följa dem i nästa del. Darwinserien är en riktig favorit!

Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 399
Utgivningsår: 2022