Röd augustimåne – Rebecka Edgren Aldén

En ensam död kvinna på en stenstrand i Stockholms skärgård. När sjöräddarna Annika och Simon hittar henne ser det ut som hon dött av en olyckshändelse. Men det visar sig att hon bara några timmar tidigare har ringt sin dotter och avslöjat en fruktansvärd sanning.

Charlotte och Fredrik har haft det kämpigt – både i äktenskapet och med sin yngsta son Hampus som inte mått bra. De älskar att segla, och nu ska de ut på tu man hand för att hitta tillbaka till varandra under semesterns sista dagar. Men inget blir som de har tänkt sig. När de möter sitt kompisgäng från förr kommer väl bevarade hemligheter upp till ytan. Snart ifrågasätter de både sin relation och sitt förflutna.

Kommentar:
Röd augustimåne är andra delen i serien Sjöräddarna. Vi får återigen träffa Annika, Gunnar, Nadia, Simon, Markus och de övriga kollegorna vid sjöräddningsstationen i Stavsnäs. Jag gillar det här gänget – som vi lär känna bit för bit, men det finns ändå väldigt mycket kvar att upptäcka. Det är en välbyggd skara karaktärer med olika bakgrundshistorier som kommer att kunna spinna iväg åt vilka håll som helst känns det som. Den här serien har en bra grund att stå på.

Skärgårdsmiljöerna är också lockande, och det inte är bara de fina delarna av skärgården vi möter utan det är både stormigt, kallt och farligt. Och folk dör som flugor. Förutom att det är riktigt spännande läsning i spännande miljöer så är det också välskildrade relations- och familjedraman som pågår, både i fristående berättelser i varje del, men också för våra huvudkaraktärer som återkommer under seriens gång. Och just relationsspänning är ju något som Rebecka Edgren Aldén är riktigt skicklig på.

Sjöräddarna seglar upp (pun intended) som en potentiell favoritserie hos mig – och jag ser väldigt mycket fram emot nästa del!

Fakta:
Förlag: Romanus & Selling
Antal sidor: 371
Utgivningsår: 2023