Ingen ska skonas – Johan Brännström

Ett bostadshus fullt av döda hyresgäster. Det blir den chockerande starten för Mikaela Sköld på hennes nya jobb som handläggare på polisens underrättelsetjänst. Dådet tycks först vara gängrelaterat men snart förs utredningen in i en annan riktning. 

Kommentar:
Ingen ska skonas är Johan Brännströms tredje thriller med Mikaela Sköld i huvudrollen. Feber var en mardröm för varje tonårsförälder, och Röd signal var en mardröm för oss med tågperrongsskräck. Den här gången handlar det om ett massmord i ett lägenhetshus – jag bor i villa så jag behöver inte vara lika rädd den här gången. 😉

Mikaela Sköld har lämnat sitt journalistjobb på Nyhetsbyrån, och är nu handläggare på polisens utredningsenhet. Men det blir allt annat än en lugn start på nya jobbet när en mördare iförd en mask med horn tar livet av alla i ett hyreshus. Samtidigt har dottern Vanja problem med både sin pojkvän och sin bästa kompis, och det visar sig snart att det finns beröringspunkter mellan polisens utredning och händelser i Vanjas närhet.

Ingen ska skonas är en pulshöjande thriller med högt tempo och en rafflande handling. Det är spännande från första sidan till sista, och jag blir vilseledd flera gånger. Och som alltid är handlingen samtida och högaktuell. Jag tycker om både Mikaela och Vanja som karaktärer, de känns trovärdiga och äkta. Johan Brännström imponerar återigen!

Fakta:
Förlag: Ordfront
Antal sidor: 414
Utgivningsår: 2022