Holiday Romance – Catherine Walsh

Varje år, i tio års tid, har Molly och Andrew rest från Chicago till Dublin för att fira jul med sina respektive familjer. De är inte ett par, och inte heller särskilt nära vänner, utan det är på den där 7 timmars-flygningen som de uppdaterar sig om varandras liv.

För Molly är julen inget speciellt, medan Andrew älskar allt som hör julen till. Jul ska man fira ihop med familjen, med fåniga traditioner och mammas julmat. Så det här året är katastrofen nära när en snöstorm sätter stopp för flygtrafiken. Men Molly lovar att hon ska göra allt för att rädda Andrews jul.

Så med lite hjälp och diverse olika färdsätt och omvägar försöker de krångla sig hela vägen hem. Och dessutom krånglar det hela till sig ännu mer när romantiska känslor börjar blanda sig in mellan kompisarna. Hur kommer det att gå med allt?

Holiday Romance är en rolig och mysig julfeelgood, som är totalt förutsägbar, men det förtar inte charmen. Det är ju trots allt en romantisk julroman det här, jag hade inte förväntat mig annat. Men det är en underhållande resa vi får vara med om.

Jag är svag för det här temat när vänner helt plötsligt upptäcker att de nog är mer än vänner. Molly och Andrew är härliga karaktärer som har både kemi och en rapp dialog emellan sig. De har även sina respektive rädslor och erfarenheter i bagaget som de måste hantera. Sen är jag också svag för irländska familjer, och här får vi ett helt gäng av charmiga sidokaraktärer.

Jag gillar det här – kravlös och lättsam läsning med massor av julstämning. Lagom till nästa jul kommer den ut på svenska på Piratförlaget.

Fakta:
Förlag: Bookouture
Antal sidor: 2345
Utgivningsår: 2022