Himmelsgården – Nilla Kjellsdotter

En ung flicka hittas död i skogen, med en vit ros i handen. Det råder inga tvivel om att hon blivit mördad. Polisen Mija Wadö har precis återvänt i tjänst, och får fallet på sitt bord. Den döda flickan, Elin, deltog i ett läger på Himmelsgården, och polisen kämpar med att få de unga lägerdeltagarna att öppna sig. Motstånd finns även hos byborna, som redan tycks ha bestämt sig för vem som är skyldig – en situation som snabbt kan bli farlig.

Kommentar:
Himmelsgården är andra delen (efter Flickan i stenparken) i serien om Mija Wadö och hennes kollegor vid Österbottenpolisen.

Den här gången börjar det med att en flicka hittas mördad i skogen. Hon var deltagare vid Himmelsgården, ett frireligiöst sommarläger. Men finns mördaren att hitta där eller någonstans ute på byn? Det blir upp till Mija och hennes kollegor att reda ut.

Jag gillar miljöerna, finska Österbotten, som känns välbekanta. Jag känner mig också mer bekväm med persongalleriet den här gången, personerna börjar falla på plats och ta form hos mig. Det här är en trevlig, snabbläst och spännande serie att följa. Och det slutar ju minst sagt lockande inför nästa del!

Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 445
Utgivningsår: 2023