En gnista i mörkret – Stacy Willingham

Chloe Davis är dotter till en seriemördare som dömdes och fängslades när hon var tolv. Offrens kroppar påträffades aldrig och de döda flickorna antas vara gömda någonstans i Louisianas våtmarker. Fallet blev ökänt och familjen slogs i spillror.

Pappans brott hemsöker henne fortfarande, men Chloe har lyckats bygga upp ett nytt liv. Hon är numera en respekterad psykolog verksam i Baton Rouge, och hon har en kärleksfull pojkvän. Men hon har inte lyckats slå sig fri – ibland blir hon paranoid och tror att det förflutna ska komma ikapp henne.

När en ung flicka – som också är en av hennes egna patienter – försvinner, blir Chloes värsta mardröm verklighet. En gnista är allt som behövs för att allt i tillvaron ska förvandlas till aska och mörker. Efter så många år trodde hon inte att fler mord skulle begås, men hon hade fel.

Kommentar:
Stacy Willingham är en slags fattigmansversion av Gillian Flynn och En gnista i mörkret är en typisk b-thriller, som jag tror passar betydligt bättre som tv-serie än i bokform. (Det är tydligen på gång att bli en HBO-produktion av det här). Det är hyfsat spännande, men det är väldigt många logiska luckor och märkligheter som brukar vara lättare att överse på film än i romanform.

Det är som sagt lagom spännande, det är snabbläst, och jag blir nyfiken på att se hur allt kommer att knytas ihop på slutet – men särskilt överraskande eller nagelbitande är det ju inte. Funkar dock fint som semesterläsning.

Fakta:
Originaltitel: A Flicker in the Dark
Förlag: Modernista
Antal sidor: 336
Utgivningsår: 2023