Hela havet stormar – Robert Flank

Anna känner att livet sprungit ifrån henne och inom kort fyller hon trettio, snart är det kört! Alla vänner har skaffat barn, bytt efternamn och sitter i sina radhus ute i förorten, medan hon står kvar. Med samma gamla efternamn, i en etta i andra hand.

I en annan del av samma stad sitter Sami vid sitt köksfönster, nydumpad och övergiven. Han borde förstå, hade exet Jossan sagt, borde ha sett det komma. Men här sitter han nu, och förstår faktiskt inte alls var det gick snett. Snart ska ödet föra Anna och Sami samman, men det kan aldrig bli tal om annat än vänskap – han håller ju på Djurgården och hon på AIK…

Kommentar:
Hela havet stormar är en romantisk komedi om Anna och Sami som båda är runt 30 och lite vilse i vuxenlivet. Livet flyter inte riktigt på för dem, som för alla andra i deras respektive kompisgäng. Under en festkväll sammanstrålar de ute på krogen, ett möte som får oanade konsekvenser för dem båda.

Det här är en charmig relationsroman som går snabbt och lätt att läsa. Jag fattar tycke för både Anna och Sami och hejar på dem. Det flyter på bra ända till slutet som blir en liten besvikelse. Det känns lite väl hafsigt och abrupt, jag hade gärna sett ett lite mer omsorgsfullt avslut. Den här historien förtjänar det.

Fakta:
Förlag: Lind & Co
Utgivningsår: 2024