Fröken Perfekt – Maria Parkhede

När lågstadieläraren Emmas lillebror Linus blir akut sjuk, och riskerar att förlora sitt jobb, hoppar Emma in i hans ställe. Utklädd till Lisebergskanin släpar hon runt på musikern Sam en hel dag, på en fejkad svensexa. Maken till påfrestande människa har hon aldrig mött! Medan Emma räknar minuter tills dagen är över, så verkar Sam ha riktigt kul. Och inte nog med det, efteråt dyker karleländet upp överallt, i hennes klassrum, i hennes lägenhet, ja till och med hemma i Järvsö dit Emma åkt för ett långt skönt sommarlov.

Bland böljande fält, prästkragar och smörblommor börjar Emmas irritation över Sam övergå i något annat. Kanske är de inte så olika som hon först trott. Kanske delar de till och med samma dröm. Men det är ju helt omöjligt, är det inte?

Kommentar:
Fröken Perfekt är en fristående uppföljare till Paus i karriären. De utspelar sig i samma miljö – mysiga Järvsö – och det är lite samma personer som dyker upp i båda berättelserna. Men historien som sådan kan läsas helt fristående.

Och det här är riktigt mysig sommarläsning. Både lättsam och rolig – men med flera stråk av svärta som drar igenom berättelsen. Det blir en jättefin blandning av sött och salt, kärlek och vänskap, familjeband och relationer, och att våga ta för sig.

Jag tycker också om persongalleriet. Emma förstås, men också hela hennes stojiga familj som för tankarna till de klassiskt brittiska chicklit-familjer som jag är så förtjust i.

Fröken Perfekt är perfekt läsning för att hålla sommarkänslan vid liv lite längre!

Fakta:
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 370
Utgivningsår: 2022