Bröllop till salu – Ada Wester

I den lilla orten Stjärnhov finns en butik med begagnade bröllopsklänningar. Den drivs av Jeanette, 35 år och singel, och nej – det dyker inte direkt upp några singelkillar där. På en middag hos en vän träffar hon däremot David. Han är allt hon drömt om, men verkar ha varit med om något förfärligt. Kanske kan hon få honom att glömma det en stund?

Förutom butiken är det mormor Karin som håller Jeanette i Stjärnhov. Karin är dement och Jeanette besöker henne två gånger i veckan. En dag börjar mormor prata om en Gilda hon aldrig nämnt förut. Det måste ju vara Gilda Ström, som gick bort i våras, men hur kände de två varandra?

Kommentar:
Bröllop till salu är den fristående uppföljaren till Drömmar till salu. Även denna del utspelar sig i Stjärnhov, men med nya huvudpersoner. De ingår dock i samma Stjärnhov-universum, så flera av karaktärerna känns igen.

Den här gången handlar det om Jeanette som driver en bröllopsbutik, men har själv inte någon större framgång på kärleksfronten. Parallellt med historien i nutid får vi också lära känna hennes mormor Karin och hennes liv som ung i slutet av 1950-talet.

Det här är en varm och mysig feelgood med många fina relationer, både vänskapliga och romantiska. Jag tycker speciellt mycket om relationen mellan Jeanette och mormor Karin. Men här finns också skaviga relationer, som satt sina spår.

Nu undrar jag vad som blir ”till salu” i nästa del? Läsa mer från Stjärnhov, det vill jag absolut!

Fakta:
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 250
Utgivningsår: 2023