Bröllop på Hedgehog Hollow – Jessica Redland

Livet på Hedgehog Hollow är aldrig tråkigt, men efter en kaotisk tid hoppas Samantha att tillvaron ska bli lite lugnare framöver. Hon ska äntligen gifta sig med sitt livs kärlek, Josh, och allt borde vara frid och fröjd. Men då inträffar katastrofen. Samantha upptäcker att räddningscentrets bankkonto har blivit länsat. Vem skulle göra något sådant, och varför? Hedgehog Hollows framtid är plötsligt hotad och bröllopsplaneringen hamnar i skymundan.

Phoebe vill desperat undfly sin familj, som hon vet ligger bakom alla hemska attentat mot Samanthas älskade räddningscenter. Kan människorna på Hedgehog Hollow ge Phoebe den nystart hon så väl behöver, eller kommer hennes familjs hemligheter att sätta käppar i hjulet?

Kommentar:
Bröllop på Hedgehog Hollow är fjärde delen i serien om igelkotträddaren Samantha och hennes vänner. Jag hyser nån slags hatkärlek till den här serien (mer och mer hat faktiskt) – den är usel och irriterande, men ändå en smula charmig. Något har den uppenbarligen, eftersom jag trots allt fortsätter att läsa.

Jag konstaterar att den här lilla byn måste vara världens mest igelkottstäta område, och den plats på jorden där igelkottar far mest illa. Med tanke på den höga beläggning av skadade igelkottar som hjälpcentret måste ta hand om. Hundratals inlagda ”patienter” samtidigt är väl lite otroligt många, men det matchas väl med antalet personliga trauman som Samantha och alla hennes nära och kära måste handskas med. Det är väldigt mycket av allt, helt enkelt.

Men vad det blir lite fattigt av är faktiskt bröllop, trots bokens titel. Det är mer fokus på traumatisk uppväxt, barnmisshandel, drogmissbruk och annat mörker. Som alltid så ska det ner i det svartaste svarta och karaktärerna får gå igenom inte bara ett elände utan eländen på eländen på eländen. Men så blir det ljust och glatt och lyckligt till slut. Med Samanthas hjälp blir ju allt till glitter och solsken. Bröllop blir det också, men det eventet är en bisak här.

I april kommer bok nummer fem. Och ja, jag kommer förmodligen att läsa den.

Fakta:
Förlag: Lavender Lit
Antal sidor: 323
Utgivningsår: 2023