Bortförda – E.P. Uggla

En het dag i juli ska Ida plocka upp sin systers barn på Björkens sommaröppna förskola, Niko ska hämta sin dotter, och Sima är försenad eftersom hennes sambo glömt bort att det är hans tur. Allt verkar vara som vanligt utom hettan. Men idag kommer varken de eller övriga anhöriga att hämta några barn.

Småbarnsgruppen är spårlöst försvunnen och polisen står handfallen. De förtvivlade föräldrarna söker svar – hos varandra och sig själva. Har någon tagit barnen och i så fall varför? Det visar sig snart att flera av dem bär på mörka hemligheter som alla kan ligga bakom barnens försvinnande. Jakten på de bortförda barnen blir allt mer desperat – ska man hitta dem innan det är för sent?

Kommentar:
2024 års läsning inleds med E.P. Ugglas ruggigt spännande Bortförda. Det är bara att spänna fast säkerhetsbältet och åka med, för här är det ett högt tempo, snabba vändningar, och en sjuhelsikes resa.

Det handlar om något av det värsta man kan föreställa sig – att ens barn försvinner från förskolan. Men vad är det som har hänt, vem ligger bakom, och varför? Det är omöjligt att sluta läsa – eller som i mitt fall lyssna.

Bit för bit får man lära känna föräldrarna närmare, är det någon av dem eller någon i deras närhet vars mörka hemligheter gör att barnen saknas? Misstankarna svänger fram och tillbaka, och det är spännande och underhållande precis hela vägen.

Jag ser fram emot att läsa mer av E.P. Uggla – jag behöver bara hämta andan först.

Fakta:
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2023
Antal sidor: 424