För allas bästa – Anna Charlotta Wikman

Jenny tillbringar sportlovet i fjällen med sin man Niklas, sina tonårssöner och de jobbiga släktingarna som kommer på köpet med fjällstugan. Att hon måste följa med på skoterturer som ger henne dödsångest och att hennes man ger mer kärlek och uppmärksamhet till sin skoter och telefon än till henne är mer regel än undantag. Men när Niklas inte dyker upp till den romantiska hotellnatten som Jenny bokat för att väcka liv i deras förhållande får hon nog.

Av en händelse börjar hon umgås med coverbandet som spelat på hotellets afterski och har oväntat nog roligare än på länge. Men dagen efter vaknar hon till sin förskräckelse inte upp i sitt hotellrum – utan i bandets rosa turnébuss på väg till Norge…

Kommentar:
För allas bästa handlar om Jenny, som drar hela lasset hemmavid med make och tonårssöner. Hon handlar, fixar, lagar mat, packar väskor, och håller hela företaget familjen AB flytande. Men vad vill hon själv? Vem är hon? Hon har tappat bort sig själv och sina drömmar på vägen, för allas bästa.

Men efter en after-ski, och en rolig kväll med coverbandet, så befinner hon sig plötsligt på väg mot Norge i bandets turnebuss. Hur blir det nu?

Det här en rolig och underhållande feelgood, med en stor portion allvar och vardagsigenkänning. Jag både stör mig på och hejar på Jenny, ska hon äntligen sätta ner foten och sluta låta alla köra över henne? Det är lätt att känna igen sig i henne, antingen är vi eller så har vi alla en Jenny i vår bekantskapskrets. Vi har förmodligen också ofta en Niklas i närheten, den där typen av man som inte ser längre än till sig själv, och inte ens förstår att han gör det. (Det brukar ibland kunna bli fason på de där männen när de skilt sig och gått in i relation nummer två.)

Här finns också en del flirtiga scener, som ibland får mig att småle, och i nästa sekund att ta fram skämskudden. Det är en fin gräns det där, för mig. Ibland tippar det över. Men underhållen blir jag hela vägen!

Kommentar:
Förlag: Lavender Lit
Antal sidor: 383
Utgivningsår: 2023