Som gjorda för varann – Sophie Kinsella

Ava är en romantiker uti fingerspetsarna. Tinder och nätdejtande – nej tack! Algoritmer är för amatörer. Ava tror på den stora, oväntade kärleken – den som dyker upp när man minst anar det. För att avsluta den där romanen hon alltid velat skriva, och komma över sitt ex, beger hon sig till Italiens kust på en idyllisk skrivretreat.

På retreaten får ingen använda sitt namn eller berätta om sin bakgrund, och Ava (eller ”Aria” som hon kallar sig) blir snabbt insvept i den italienska magin, tillsammans med de andra skrivande främlingarna. Hon möter också ”Dutch” – en galet snygg engelsman, och de två förälskar sig handlöst i varandra. Det kan inte bli mer perfekt!

Men när retreaten tar slut måste de återvända till London – och bli Ava och Matt igen. Och trots den enorma passionen visar det sig att Ava och Matt är ganska olika varandra. Visst, de är så kära man kan bli – men är de verkligen kompatibla?

Kommentar:
Sophie Kinsella är en av de stora i sin genre, men det betyder inte att hon är en av de bästa. Ibland tangerar det nästan fiasko, och andra gånger närmast succé. Väldigt ojämn med andra ord. Men oavsett, så kan man alltid kan vara säker på är att det är underhållande läsning. (Förutom Madeleine Wickham-titlarna som får mig att rysa av obehag).

Som gjorda för varann hör inte till Kinsellas bästa, men det är en underhållande och lättsam historia som fyller sitt syfte. För mig faller på att huvudpersonerna Ava och Matt är så oerhört irriterande, båda två. Jag skulle inte stå ut i deras sällskap, och än mindre ha dem som partner. Även om det rent allmänt är uttjatat med quirky tjej och fyrkantig kille som blir kära så kan jag köpa det om det finns trovärdighet och en bra story. Men här går det överstyr. De är båda totalt ocharmiga och kemin saknas. Sen var det inte så mycket till story heller? 

Några roliga scener här och där, men betydligt fler o-roliga och forcerade scener. Inte Kinsellas bästa – men som sagt, underhållning för stunden.

Fakta:
Originaltitel: Love Your Life
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2021
Antal sidor: 402