Mitt hemliga liv – Jenny Fagerlund

När Moas farmor går bort visar det sig att Moa har fått ärva hennes lägenhet på Södermalm i Stockholm. Inte nog med det, ansvaret för farmoderns kungspudel Iris har också landat på hennes axlar.

Lägenheten är sliten och fylld med gamla möbler och den sörjande hunden vill inte äta. Moas första tanke är att sälja lägenheten och ge Iris ett nytt hem. Men det som börjar som ett bekymmer blir snart hennes hemliga tillflykt. Sakta går det upp för Moa att det liv hon lever med pojkvännen Ruben egentligen går ut på att anpassa sig efter honom. I lägenheten börjar hon bygga upp ett eget liv, det liv hon egentligen vill leva, långt från andras krav.

Samtidigt dyker det upp brev och ledtrådar som visar en helt annan bild av farmodern än den Moa känt till. Snart inser hon att hon inte är den enda med hemligheter.

Kommentar:
Jag blir alltid så glad av omslagen till Jenny Fagerlunds böcker som verkligen bjuder in och lockar till läsning. Men jag gillar också innehållet – det är alltid varmt, mysigt och härligt. Hemtrevligt kanske har en tam och tråkig klang för vissa, men jag menar det som en komplimang. Det är trevliga miljöer och människor, ganska vanliga huvudpersoner med vanliga problem, och jag vill bli kompis med alla. Och det är väl ett gott betyg om något. 

Det här handlar om Moa som får ärva sin farmors lägenhet, och farmors hund, vilket inte riktigt passar in i det liv som Moa lever. Att både hunden Iris och den mysiga lägenheten lyckas charma Moa är förstås väntat, men det är inte helt problemfritt. Pojkvännen Ruben är inte lika förtjust. 

Mitt hemliga liv är en varm och fin historia om att lyssna till sitt hjärta. Här finns vänskap över generationsgränserna, familjehemligheter, och det allra viktigaste är att hitta sig själv och inte den rätte. 

Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 327
Utgivningsår: 2020