Händelserna på hästgården – Anna Bohlin och Ulrika Fåhraeus

De sexuella övergrepp på ridskoleelever som ägde rum på en hästgård strax utanför Stockholm på 80- och 90-talen har tidigare rönt stor uppmärksamhet i media. Nu kommer familjens egen berättelse som handlar om vad som pågick bakom kulisserna och om den psykiska och fysiska terror som familjen levde med. Anna Bohlin, som har skrivit boken tillsammans med journalisten Ulrika Fåhraeus, var bara 14 år när hon själv föll offer för mannen som lovade att göra henne till stjärnryttare. Det hände aldrig, istället fick de fyra barn tillsammans.
 
Kommentar:
Händelserna på hästgården är något av det vidrigaste jag läst, och jag blir tokförbannad. På det äckliga svinet och pedofilen Jerry Jahn som manipulerade, utnyttjade och misshandlade i hela sitt liv. Jag blir också arg på en hel vuxenvärld som inte såg eller förstod – eller både såg och förstod vad som pågick men valde att titta bort, och därför bidrog till att övergreppen kunde fortsätta. 
 
Det är modigt av Anna Bohlin att berätta sin historia, men jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan vara så pass manipulerad och medberoende av en person att man inte kan lyckas ta sig fri. Att man inte kan ta sig samman när ens barn blir misshandlade år efter år. Att man kan övertala tjejer som berättade sanningen om övergreppen att ändra sin berättelse och säga att de ljög. Det är ett så ofantligt stort svek som kvinna, att göra så mot andra kvinnor. Det gör mig både arg och ledsen, men jag antar att det är känslor som Anna brottats med själv, när hon till slut blev fri. Det är inte min sak att döma, men jag kan verkligen inte förstå.
 
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 296
Utgivningsår: 2021