Tredje gången gillt – Mia Söderberg

Det thailändska havet glittrar förföriskt i solen. Maja och hennes sambo Gabriel har anmält sig till en snorkelutflykt. Men när det är dags att åka hem syns Gabriel inte till. Han är försvunnen bland vågorna. Till slut är Maja tvungen att återvända till Sverige, förtvivlad och skuldtyngd. Visserligen hade hon ifrågasatt deras kärlek, men det var inte så här det skulle sluta och hon klandrar sig själv för olyckan.
 
Tillbaka i Sverige fokuserar hon på sitt arbete som designer och med hjälp av sin bästa vän orkar hon så småningom börja leva igen. En kväll träffar hon Simon. Han verkar vara allt hon någonsin drömt om, inte alls lika oansvarig som Gabriel, och hon vågar tro på kärleken igen. Men så sker den ena konstiga saken efter den andra i Majas liv. Vad var det egentligen som hände i Thailand då Gabriel försvann? Till slut är hon tvungen att ifrågasätta allt.
 
Kommentar:
Det är en lite annorlunda intrig i den här tillsynes feelgoodiga romanen – en dykolycka, en försvunnen man, och en skuldtyngd före detta flickvän. Men man behöver inte vara rädd för att det är sorg och svärta, och dra sig för att läsa av den anledningen. Det är inte det minsta jobbigt eller tårframkallande. 
 
Tredje gången gillt är snarare en mix av trivseldeckare och feelgood, och en lättsam och lättsmält underhållning för solstolen. Visst är det förutsägbart, men ibland är det skönt med den typen av läsning också. 
 
Fakta:
Förlag: Bokförlaget Polaris
Antal sidor: 300
Utgivningsår: 2021