Medan världen ser på – Anna Larsson

Efter en rejäl livskrasch har Sara lagt karriären på hyllan och arbetar nu som ekonom på ett litet förlag i Stockholm. Men allt förändras då Hollywood får upp ögonen för förlagets succéförfattare Eben Carlsson.
Sara tvingas följa med Eben till Los Angeles och där möter hon stjärnskådespelaren John Williams. På ytan är han just som hon föreställt sig, arrogant och blaserad, och hon håller sig på avstånd. Men något sker mellan dem. Något händer. Mot alla odds inleder Sara och John en trevande relation. Men har deras kärlek någon chans, när de lever så olika liv och har helt skilda drömmar?
 
Kommentar:
Ah men herregud vilken ljuvlig sommarpralin det här är! Härlig, underbar, romantisk läsning som  svepte mig från Mexico till Kebnekaise i en het och romantisk bubbla. 
 
Egentligen är det här ingen märkvärdig historia. Den är kanske världens vanligaste romantiska fantasi, att träffa den där kändisen (eller prinsen), bli förälskad, och förhoppningsvis leva lycklig i alla sina dagar. Men i fantasin håller man sig kanske oftast vid det rosaskimrande och fastnar inte allt för mycket i praktiska detaljer som hur det vore att bli jagad av paparazzis eller att läsa mindre smickrande kommentarer om sig själv på nätet, eller om man egentligen ens vill ha den här personen. 
 
Anna Larsson tar den här romantiska dagdrömmen och gör den verklig. Sara och John blir två vanliga människor, vi lär känna dem på riktigt, samtidigt som de lär känna varandra. Som personer är de äkta och trovärdiga, och det är även deras romans. Allt känns som att det har hänt eller kan hända, och det skänker ett extra skimmer till berättelsen. Och DÄRI ligger det märkvärdiga.
 
Medan världen ser på är lustfylld läsning, kärlek och passion – men här finns också ett mörker. Jag är riktigt imponerad, varm i hela kroppen, och faktiskt också ganska tagen. Jag vill bara ha mer. 
 
Fakta:
Förlag: Bazar
Antal sidor: 352
Utgivningsår: 2021