Gammal kärlek rostar alltid – Kristin Brorsson

Julie är mamman som är föräldraledig med sina två små barn. Hon är trött, ställer enormt höga krav på sig själv och känner sig vilse i sin ganska nya roll. Julie lever med en man som sätter jobbet först. Därefter festen. En man som är frånvarande även när han är hemma, vilket han är alltmer sällan.

Ebba är singeln som desperat längtar efter det trygga familjelivet. För några år sedan trodde hon att hon träffat den rätte, men fick istället hjärtat krossat och har sedan dess inte riktigt gett kärleken en chans. En dag dyker den gamla flamman upp i hennes liv igen och hon blir kär på nytt – problemet är bara att han numera är gift.

Snart kommer Ebbas och Julies vägar att korsas.

Kommentar:
Gammal kärlek rostar alltid är feelbad i feelgood-format. Det är realistiskt och äkta berättat, och långt ifrån en romantisk kärlekshistoria. Här handlar det om otrohet, alkoholism, lögner och karaktärer som du bara vill banka lite vett i huvudet på.

Jag stör mig ofantligt mycket på kvinnorna i den här historien, som bara lever för och kretsar runt den svinige mannens existens. Allt för stor del av boken går åt till deras passivitet – det är först alldeles på slutet som någon handlingskraft visar sig. Det är dock (tyvärr) trovärdigt berättat, och jag tror (tyvärr) att alla som läser kan känna igen sig själva eller någon i bekantskapskretsen här. Jag hade dock hellre sett att deras handlingskraft visade sig betydligt tidigare, och gjort romanen till mer av en powerhistoria än en offerhistoria. Men som sagt, då hade vi tappat i realism. 

Det ska i alla fall bli spännande att följa utvecklingen hos Ebba, Julie och Aron i nästa bok.

Fakta:
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 250
Utgivningsår: 2021