Allt som väntar dig – Lorraine Fouchet

Domnins pappas hjärta slutar slå i armarna på en kvinna som försvinner spårlöst efter att ha ringt efter ambulansen. Domnin är nu föräldralös vid 15 års ålder. Mitt i sorgen och förvirringen kan han inte låta bli att grubbla över vem den mystiska kvinnan var. Hans pappa verkar ha haft en hel del hemligheter.
Men snart kommer nästa kalldusch: ett brev från en främling som beklagar sorgen och säger sig ha träffat Domnins föräldrar i Argentina precis innan deras dotters födelse. Det är bara det att Domnin, så vitt han vet, är enda barnet! Han ger sig ut på en resa för att ta reda på sanningen och den tar honom från Paris, hans älskade ö Groix i Bretagne och hela vägen till Kap Horn och tillbaka.
Kommentar:
Allt som väntar dig är en vacker och bitterljuv roman som tar oss med från Paris till Groix och vidare till Kap Horn. Det är många som verkar älska och hylla den här romanen, men jag är lite mer svalt inställd.
Det jag tycker allra bäst om är språket, här finns en del formuleringar som får det att knipa i språkhjärtat. Men jag blir inte så berörd, som jag tycker att jag borde bli, av själva historien. Den lyckas inte riktigt få det att knipa till i hjärtat, trots att den borde.
Jag får lite vibbar av Var blev du av Bernadette? – jakten på en mamma, en resa till Antarktis, ”intelligent” feelgood. Och visst är det en fin historia, det är nog mest jag som var inställd på något bättre.
Fakta:
Originaltitel: Tout ce que tu vas vivre
Förlag: Sekwa
Antal sidor: 268