Samtal från en ängel – Guillaume Musso

På ett flygplatscafé på JFK i New York krockar Madeline och Jonathan så att de tappar allt de har i händerna. Ilskna och frustrerade plockar de upp sina saker från golvet och i förvirringen råkar de förväxla sina mobiltelefoner. När de upptäcker misstaget är de 10 000 kilometer ifrån varandra. Hon är blomsterhandlare i Paris, och han restaurangägare i San Francisco.

Innan de har bestämt hur de ska byta tillbaka telefonerna kan de inte motstå frestelsen att tjuvkika in i varandras digitala liv. Var för sig börjar de undersöka innehållet på den andres telefon och sakta blir de alltmer besatta av varandra, vilket leder till en oväntad upptäckt: Deras öden är sammanlänkade av en hemlighet de bägge trodde var begravd för evigt…

Kommentar:
Samtal från en ängel förbryllade mig, men inte för att det var en sån fantastiskt klurig och smart plot eller en välskriven dialog, utan för att så många hyllat den. Vad är det ni ser som inte jag ser? För mig är det här en ganska medioker thriller – av den typen som skulle passa mycket bättre som actionfilm på bioduken än i bokform. Men huvudkaraktärerna ska vi bara inte prata om – Jonathan och Madeline är osköna, osympatiska och orealistiska, deras spirande romans kommer från ingenstans, och deras dialog är bara… märklig.

Även om jag låter lite negativ så är det inte en genomusel bok, den är snabbläst och en helt okej söndagsdeckare om man verkligen inte har något annat att läsa. 

Fakta:
Originaltitel: L’appel de l’ange
Förlag: Bokförlaget NoNa
Antal sidor: 448
Utgivningsår: 2020