Var inte rädd för mörkret – Kristina Agnér

Alva lämnar Stockholm med ett krossat hjärta för att röja upp i det gamla båtsmanstorpet hon ärvt efter sin mamma. Väl på plats i de småländska skogarna får hon veta att modern inte dött en naturlig död. Hänger det samman med en ung kvinnas olösta försvinnande i byns förflutna?

Medan sensommarnätterna blir allt mörkare blandas platsens historia med Alvas egen – och i jakten på sanningen får hennes rädslor alltmer rationell grund. Men det är inte mörkret som är farligt, det är människorna.

Kommentar:
Var inte rädd för mörkret handlar om Alva som lämnar storstaden och ett brustet förhållande bakom sig, för att landa i de småländska skogarna och det torp som hennes nyligen bortgångna mor lämnat i arv. Men det som skulle bli en snabb packa-ihop-och-sälj-affär blir istället en upptäckt av familjehemligheter och att modern inte dött en naturlig död. 

Jag tycker om miljöerna, de höga granskogarna, värdshuset, och människorna som bor i det lilla samhället. Det är också en lagom spännande och klurig deckare, där misstankarna hela tiden växlar under läsningens gång, och allt sker i trivsamt tempo och inramning. 

Var inte rädd för mörkret är en klassisk pusseldeckare i modern tappning och en fin debut av Kristina Agnér. Och jag hoppas att det kommer en fortsättning!

Fakta:
Förlag: Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 350
Utgivningsår: 2021