Den andra systern – Mohlin & Nyström

Alicia Bjelke är en ung kvinna med ett ansikte så vanställt att folk ryggar tillbaka när de ser henne. Hon är kodgeniet bakom ett banbrytande dejtingföretag som hon startat med systern Stella, men det är bara vackra Stella som syns i strålkastarljuset. Tills hon en dag hittas död. Alicias liv ställs på ända och hon förstår att hon är mördarens nästa offer.

Fallet tilldelas den före detta FBI-agenten John Adderley, som vistas i Karlstad under en ny identitet. John jagas av skuggor från sitt tidigare liv och ser sig tvungen att lämna Sverige för att överleva. Men spelplanen förändras. Istället för att fortsätta fly tvingas han en gång för alla att göra upp med sitt förflutna – och då visar sig mordutredningen erbjuda en oväntad möjlighet.

Kommentar:
Den andra systern är uppföljaren till Det sista livet, en av förra årets favoritkrim. Förväntningarna var därmed höga. Skulle andra delen hålla måttet?
Vi får fortsätta följa John Adderley, den före detta FBI-agenten, som numera lever under skyddad identitet i Karlstad. Den här gången hanterar han en ny mordutredning samtidigt som personer ur hans förflutna dyker upp. Saker ställs på sin spets, och John får än en gång kliva över lagens gränser för att försöka bevara sina hemligheter.
Det blir otroligt spännande, actionfyllt och tempofyllt. Handlingen är mer uppskruvad än tidigare, det blir helt galet på sina håll, på bästa möjliga sätt. Det går inte att sitta stilla i läsfåtöljen. Det är våldsamt och brutalt, men det balanseras snyggt upp av en humor och vardaglighet, mitt i allt det crazy crazy som händer. Här finns inte en död sekund – men däremot galet mycket läsglädje! Älskar det!
Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 344
Utgivningsår: 2021