3 november 2020 ödesvalet – Fredrik Reinfeldt

3 november 2020 avgörs vår generations viktigaste val i USA. Donald Trump utmanar gränsen för hur en president kan bete sig och med honom har världens förmåga att hantera konflikter, säkra öppen handel och ta sig an klimatutmaningen försvagats.
 
Fredrik Reinfeldts bok är en fördjupande genomgång av USA:s demokrati och politiska system. Den förklarar vad som står på spel och vad det är som avgör vem som väljs till president i november – och vilken värld det leder till på 2020-talet.
 
Kommentar:
Amerikansk politik för dummies skulle man kunna kalla den här boken, och jag menar det på ett bra sätt. Jag, som inte alls har kläm på röstningssystem, senatorer, guvernörer eller elektorer, fick med mig en hel del matnyttigt på vägen, men jag kan tänka mig att för den som är mer insatt så är det här alldeles för basic.
 
Det är lättläst och lättförståeligt, historiskt tillbakablickande, och på ett redovisande sätt presenteras alla stater både väljarmässigt och demografiskt. Också det intressant, som sagt om man har dålig koll sedan innan.
 
Matnyttig och aktuell läsning. Rekommenderar läsning istället för lyssning, för att kunna ta del av alla kartor och siffror.
 
Fakta:
Förlag: Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 351
Utgivningsår: 2020