Rolf – Malin Lindroth

 

Rolf är Komvuxvikarie, snart 60 år och bor ovanför Safiren Livs. Inatt har han dödat en flicka. Nu väntar han på polisen som ska komma och förlösa honom från hans brott. Och från hans ensamhet.

 
Kommentar:
Jag blev så nyfiken på att läsa Rolf när så många av mina bekanta läste boken och ojade sig över huvudpersonen. Att han var så väldigt obehaglig och otäck och hans vidriga person kröp in under skinnet. Men jag tycker faktiskt inte att Rolf berörde mig särskilt mycket alls.
 
Han är mer tragisk än otäck, en medelålders, misslyckad och ensam man som inte passar in i samhällets normer. Till slut går det överstyr. Ensamhet kan bli väldigt farligt.
 
Men till mig når inte Rolf fram, det här är inte en roman som faller mig i smaken.
 
Fakta:
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 160
Utgivningsår: 2020
 
Finns på Bokus och Adlibris.