Sent på dagen – Tessa Hadley

Alex och Christine, och Lydia och Zach, har varit vänner sedan tjugoårsåldern, långt innan de blev två gifta par. Nu trettio år senare lever de ett stilla medelklassliv i London – tills en förtvivlad Lydia en dag ringer från sjukhuset och berättar att Zach har dött av en hjärtinfarkt.

Alla tre är överens om att Zach, med sitt generösa och jordnära sätt, var den oersättliga, den som de inte hade råd att förlora. Men istället för att de kommer varandra nära i den gemensamma sorgen, börjar ouppklarade problem och oförrätter från förr långsamt stiga upp till ytan.
Kommentar:
Jag tyckte mycket om Syskonen när jag läste den, eller rättare sagt så tyckte jag mycket om Tessa Hadley som författare. Hon kan konsten att berätta en historia på ett lågintensivt sätt även om själva historien inte var den mest intressanta. Jag blev sugen på att läsa mer av henne, men tyvärr blev Sent på dagen en liten besvikelse.
Det här är inte en dålig bok, men jag tycker den är både sömnig och seg. Och jag irriterar mig på karaktärerna, de engagerar mig inte och därmed blir jag inte heller engagerad i berättelsen. Men på något sätt vill jag ändå läsa mer av Tessa Hadley. Jag dras till henne och hennes finstämda och lågmälda berättande.
Fakta:
Originaltitel: Late in the Day
Förlag: Wahlström & Widstrand
Antal sidor: 246
Utgivningsår: 2019
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Fiktiviteter, och dagarna går.